Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
modermælk

Modermælk - den bedste start

Modermælk er den bedste mad for alle nyfødte. Den er perfekt sammensat, har den helt rigtige temperatur, er lettilgængelig og nem at fordøje. Modermælken er skræddersyet til det enkelte barn og giver også beskyttelse mod infektioner. Modermælk er yderligere tilpasset til det lille barns aktuelle vækst og næringsbehov.

28. juni 2017

Modermælken ændrer sig i takt med barnets behov:

 

  • Dag 1 til dag 5: Den første modermælk, råmælken, er ekstremt nærende og letfordøjelig. Det hjælper bl.a. den nyfødte med at holde sin fødselsvægt.
  • Dag 6 til dag 14: Modermælken er nu rig på kulhydrat og fedt. Den er grundlaget for den egentlige amning.
  • Fra ca. dag 15: Mælken modnes og begynder at give alle de næringsstoffer, der er nødvendige for en harmonisk og hurtig vækst.
  • Mælken ændrer sig også i løbet af en og samme amme-seance. Den er tyndest i starten og bliver efterhånden mere næringsrig, så barnet bliver ordentlig mæt.

Modermælken opfylder hele barnets næringsbehov, bortset fra D-vitamin:

  • Kulhydrater – den vigtigste kilde til energi
  • Fedt bidrager til energi og hjernens udvikling
  • Små mængder mineralsalte – for ikke at overbelaste barnets nyrer
  • Vitaminer og små mængder jern
  • Beskyttende stoffer (antistoffer), som barnet endnu ikke kan danne selv.

WHO

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, arbejder på at informere gravide kvinder og nybagte mødre om alle amningens fordele. Modermælk er den bedste mad for små børn og dækker næringsbehovet for de fleste børn op til 6 måneders alderen. Modermælken kan beskytte spædbørn mod mange sygdomme, og amningen er en god mulighed for at knytte en tæt kontakt mellem mor og barn.

Som mor ved du, hvor vigtigt det er at spise sundt under graviditeten og amningen. Hvis både mor og barn er tilfredse med amningen, behøver barnet ikke anden næring i de første 6 måneder – lige med undtagelse af D-dråber, som alle børn skal have fra de er ca. to uger gamle.

 

Læs mere

Relateret indhold
Andre forældre har anmeldt denne artikel 0/5
avatar
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.