Arrow backLanguage
0-3 måneder
Artikel

Jeg skal være far

0
0 Anmeldelser

Delt ansvar – dobbelt glæde

Uanset hvordan I deler ansvaret derhjemme, når det handler om orlov og huslige pligter, er det vigtigt at huske på, at I er to om det hele. Det gør for det allermeste livet lidt nemmere og meget sjovere. Og det er en tryghed for hele familien, hvis begge forældre er lige engagerede og nærværende i omsorgen for barnet.

2 min Læs Sep 1, 2022

Nogle gange – særligt i begyndelsen – kan det være svært at se, hvordan man som partner/far kan gøre den store forskel for barnet, ud over alt det praktiske med at købe ind, lave mad, gøre rent osv., så mor og barn får fred til at finde sig selv og hinanden efter fødslen og skabe gode rutiner for amningen.

Vi mener dog, at det er en rigtig god ide, hvis I aktivt – helt fra start – skaber muligheder for, at den af jer der ikke ammer eller har orlov, også udvikler en tæt kontakt sammen med jeres lille ny. Så får den nybagte mor også en chance for at få et hvil og lidt tid til sig selv.

Bleskift og søvn er to daglige muligheder for nærhed på tomandshånd, som den ene forælder ligeså godt kan tage ansvaret for som den anden. Denne periode i jeres liv går meget hurtigt, og det er bare med at hænge på og få så meget med som muligt. For nærhed kommer gennem tæt kontakt.

Et andet vigtigt område, som begge forældre kan tage ansvaret for, er barnets sproglige udvikling. Når jeres barn er omkring 6 måneder, kan en bog eller en cd om babytegn være et værdifuldt redskab, der kan gavne det lille barns sproglige udvikling. De simple tegn giver barnet mulighed for at gøre sig forståelig meget tidligt og på den måde lette familien for en del babyfrustrationer. Og så er det smaddersjovt! Der er jo en grund til, at små børn elsker Lille Peter Edderkop.

Brug så meget tid som muligt med jeres barn – begge to. Det er det bedste der findes!

rating review icon
Seneste anmeldelser

Gennemsnitlige kundebedømmelser

0
0
0 kundebedømmelser

Kort om fællesskabsvurderinger

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Tilføj ny anmeldelse

Article finder
article white icon
Artikelsøger

Her kan du finde svar, store som små, om alt relateret til forældreskab. Artikler om kost, mad, børns udvikling og forældreskab.

Search icon

Har du stadig ikke fundet det, du leder efter?

Test vores nye smarte søgemaskine. Vi har altid noget at tilbyde dig.