Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
vægtkurve baby

Proteinets betydning for dit barns vægtkurve

Forskere mener, at den rigtige type protein af den rette kvalitet har en vigtig betydning for at mindske risikoen for, at et barn senere bliver overvægtig.

27. juni 2017

En optimal mængde protein af den rigtige kvalitet fremmer en sund og normal vægtøgning. Et barn, der udelukkende bliver ammet i sine første måneder, har mindre risiko for overvægt og fedme senere i livet.

Proteiner er livets byggesten

Medicinske eksperter og forskere ser protein som det vigtigste næringsstof, ikke bare for dit barns vækst, men også for dets sundhed og udvikling. Desuden mener man, at den kvalitet og mængde, som barnet får tidligt gennem kosten, kan påvirke dets sundhed – også når barnet bliver ældre. Protein fra modermælk er det optimale for barnet, da både kvali- og kvantitet hele tiden tilpasser sig barnets skiftende behov.

Nestlé forskning og udvikling

At barnets fremtidige sundhed påvirkes af dets første 1000 dage er relativ ny viden, der betyder, at vores arbejde bliver endnu vigtigere. Vi har 150 års erfaring med børn, mad og sundhed. At give børn over hele verden en god begyndelse, som de har med sig resten af livet – det er det, vi brænder for.

Proteinets betydning for barnets vækst

Medicinske eksperter og forskere betragter proteinet som et af de vigtigste næringsstoffer – ikke bare for barnets vækst, men også for dets udvikling.

I løbet af sit første leveår har barnet den hurtigste vækst i hele sin levetid. Allerede ved 6-månedersalderen har barnet ofte fordoblet sin fødselsvægt, og ved den første fødselsdag er den tredoblet. I det første leveår vokser barnet desuden ca. 50 % i længden.

Protein er en vigtig del af vores kropsvæv. Vores muskler, organer, enzymer, hormoner, blod, hud, hår mm. består hovedsageligt af protein. Efter vand er protein det mest forekommende stof i kroppen.

Protein spiller også en vigtig rolle for både et velfungerende fordøjelsessystem og et effektivt immunforsvar.

Hvis du ammer, behøver du ikke bekymre dig om, hvorvidt dit barn får den rigtige mængde protein. Barnet får præcis den skånsomme mængde protein i optimeret kvalitet, der behøves til et barn, der vokser.

Læs mere

Relateret indhold
Andre forældre har anmeldt denne artikel 0/5
avatar
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.