Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
Calcium baby

Calcium til babyer

 

Calcium er det mineral, der er mest af i kroppen, og det allermeste er lagret i knoglerne. Calcium er forudsætningen for et stærkt skelet, hvor også D-vitamin har stor betydning. 

28. juni 2017

Calcium indgår desuden i samspillet mellem nerver og muskler og er vigtigt for regulering af blodtrykket. Knoglemassen er ikke den samme gennem hele livet. Hos børn og unge helt op til 25 år opbygges og ændres knoglerne. Og i de år, hvor vi stadig vokser, lagres der mest calcium i knoglerne.

I løbet af sit første halve år får din baby calcium udelukkende gennem brystmælk eller modermælkserstatning. Efter 9-månedersalderen kan du give mejeriprodukter i større mængde, men tilskudsblanding er stadig en god kilde til calcium.

Hvor meget skal man give?

Omkring 1-årsalderen har barnet brug for ca. 600 mg calcium om dagen. Det svarer til ca. en halv liter mælk/mælkeprodukter. Husk, at også modermælkserstatning og tilskudsblanding tæller med. Ost indeholder også calcium. 3 skiver skæreost giver lige så meget calcium som et glas mælk. Men ost indeholder også en del fedt (for det meste mættet fedt) og salt, så det er godt at begrænse ost lige i starten.

Læs mere

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold