Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
Kalcium baby

Kalcium til småbørn

Kalcium er det mineral, der er mest af i kroppen, og det allermeste er lagret i knoglerne. Kalcium er forudsætningen for et stærkt skelet, hvor også D-vitamin har stor betydning. 

28. juni 2017

Kalcium indgår desuden i samspillet mellem nerver og muskler og er vigtigt for regulering af blodtrykket. Knoglemassen er ikke den samme gennem hele livet. Hos børn og unge helt op til 25 år opbygges og ændres knoglerne. Og i de år, hvor vi stadig vokser, lagres der mest kalcium i knoglerne.

I løbet af sit første halve år får dit barn kalcium udelukkende gennem modermælk. Fra 9-månedersalderen kan du give en mindre mængde mejeriprodukter (maks. 100 ml per dag), men modermælk eller tilskudsblanding er stadig en god kilde til kalcium.

Hvor meget skal man give?

Omkring 1-årsalderen har barnet brug for ca. 600 mg kalcium om dagen. Det svarer til ca. en halv liter mælk/mælkeprodukter. Husk, at også tilskudsblanding tæller med. Ost indeholder også kalcium. 3 skiver skæreost giver lige så meget kalcium som et glas mælk. Men ost indeholder også en del fedt (for det meste mættet fedt) og salt, så det er godt at begrænse ost lige i starten.

Læs mere

Relateret indhold
Andre forældre har anmeldt denne artikel 0/5
avatar
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.