Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
d vitamin baby

D-vitamin – specielt til babyer i Norden

 

Man har længe vist, at D-vitamin er vigtigt for knogler og tænder og har stor betydning for skelettets opbygning. Her i Danmark anbefales forældre at begynde med D-dråber allerede efter et par uger for at opbygge babyens knogler. D-dråber bør gives frem til barnet er 2 år, og måske endnu længere, hvis man har en mørk hudfarve eller begrænsede muligheder for at udsætte huden for sollys. Hvis huden er mørk, beskytter pigmentet nemlig mod solens eksponering og hindrer, at der dannes D-vitamin

29. juni 2017

Mad med D-vitamin

D-vitamin dannes, når huden bliver eksponeret for sollys. Da Danmark er et solfattigt land, er det primært i sommerhalvåret, at vi kan omdanne de ultraviolette stråler til D-vitamin. Derfor er vores mad også en vigtig kilde til D-vitamin. 
Ud over D-dråberne til de små findes vitaminet i:

  • Fed fisk som laks, sild og makrel. Også æg og kød indeholder D-vitamin, men i lavere mængder end de fede fisk.
  • Visse typer magre mælkeprodukter, margarine og stegemargarine er beriget med D-vitamin.

Kan man få for meget D-vitamin?

Det er aldrig en god idé at overskride de anbefalede doser over længere tid, selvom for meget D-vitamin ikke giver nogen kendte forgiftningssymptomer.

Det anbefalede indtag for børn op til 2 år er 10 mikrogram hver dag året rundt. I sommerhalvåret samler man et depot af D-vitamin, så de lidt ældre børn må gerne være meget udendørs, men ikke i direkte sollys. Tøj, solhat og anden solbeskyttelse er vigtig.

Læs mere

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold