Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
Fedt er vigtigt for små børn

Fedt er vigtigt for små børn

 

For små børn er fedt en vigtig kilde til energi, fordi de har brug for mere energi pr. kilo kropsvægt end store børn og voksne.

28. juni 2017

Fedt er en effektiv måde at forsyne kroppen med energi (kalorier), da fedt giver mere end dobbelt så meget energi pr. gram som kulhydrater og protein. Nogle fedtstoffer indeholder desuden essentielle fedtsyrer, som kroppen specifikt har brug for, og fedt er nødvendigt for, at de fedtopløselige vitaminer (som f.eks. D-vitamin) kan optages og udnyttes i kroppen.

Forskellige typer fedt

  • Mættet fedt findes i fede mejeriprodukter som smør, fløde og ost. Fedt i kød og kødpålæg (som leverpostej og pølse), i wienerbrød, chokolade og hårde margariner er også mættet fedt.
  • Enkeltumættet fedt findes bl.a. i rapsolie, olivenolie, frø, nødder og fisk.
  • Flerumættet fedt findes i fede fisk, olie og flydende margarine. Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer er navnene på 2 familier af flerumættet fedt. Omega-3 fedtsyrer findes i fede fisk, men også i rapsolie og nødder. Omega-6 findes i bløde fedtstoffer, f.eks. madolie og flydende margarine.

Hvilke fedtstoffer er gode for børn?

Omega-3-fedt er vigtigt for barnets udvikling. Du kan nemt give dit barn omega-3, hvis du vælger rapsolie og fedtstoffer med rapsolie i madlavningen, og når du smører madder.
Børn under 2 har brug for lidt mere fedt end voksne, og derfor er det en god idé at tilsætte en ekstra skefuld fedt i dit barns portion, når dit barn får samme mad som jer. Smør indeholder kun meget lidt omega-3, så sørg for at variere med olie og spis fede fisk som laks regelmæssigt.

Læs mere

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold