Arrow backLanguage
4-5 måneder
Artikel

Fedt er vigtigt for småbørn

0
0 Anmeldelser

For småbørn er fedt en vigtig kilde til energi, fordi de har brug for mere energi pr. kilo kropsvægt end store børn og voksne.

2 min Læs Sep 1, 2022

Fedt er en effektiv måde at forsyne kroppen med energi (kalorier), da fedt giver mere end dobbelt så meget energi pr. gram som kulhydrater og protein. Nogle fedtstoffer indeholder desuden essentielle fedtsyrer, som kroppen specifikt har brug for, og fedt er nødvendigt for, at de fedtopløselige vitaminer (som f.eks. D-vitamin) kan optages og udnyttes i kroppen.

Forskellige typer fedt

  • Mættet fedt findes i fede mejeriprodukter som smør, fløde og ost. Fedt i kød og kødpålæg (som leverpostej og pølse), i wienerbrød, chokolade og hårde margariner er også mættet fedt.
  • Enkeltumættet fedt findes bl.a. i rapsolie, olivenolie, frø, nødder og fisk.
  • Flerumættet fedt findes i fede fisk, olie og flydende margarine. Omega-3 og Omega-6 fedtsyrer er navnene på 2 familier af flerumættet fedt. Omega-3 fedtsyrer findes i fede fisk, men også i rapsolie og nødder. Omega-6 findes i bløde fedtstoffer, f.eks. madolie og flydende margarine.

Hvilke fedtstoffer er gode for børn?

Omega-3-fedt er vigtigt for barnets udvikling. Du kan nemt give dit barn omega-3, hvis du vælger rapsolie og fedtstoffer med rapsolie i madlavningen, og når du smører madder.
Børn under 2 år har brug for lidt mere fedt end voksne, og derfor er det en god idé at tilsætte en ekstra skefuld fedt i dit barns portion, når dit barn får samme mad som jer. Smør indeholder kun meget lidt omega-3, så sørg for at variere med olie og spis fede fisk som laks regelmæssigt.

rating review icon
Seneste anmeldelser

Gennemsnitlige kundebedømmelser

0
0
0 kundebedømmelser

Kort om fællesskabsvurderinger

  • 5 star
    0
  • 4 star
    0
  • 3 star
    0
  • 2 star
    0
  • 1 star
    0

Tilføj ny anmeldelse

Article finder
article white icon
Artikelsøger

Her kan du finde svar, store som små, om alt relateret til forældreskab. Artikler om kost, mad, børns udvikling og forældreskab.

Search icon

Har du stadig ikke fundet det, du leder efter?

Test vores nye smarte søgemaskine. Vi har altid noget at tilbyde dig.