Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
mad til babyer

Første mad til babyer - Start med rigtig mad

 

Start med smagsprøver

De fleste børn klarer sig aldeles udmærket udelukkende med modermælk i de første 6 måneder. Hvis dit barn virker nysgerrigt efter at prøve andet mad, kan du tidligst fra 4-månedersalderen give lidt smagsprøver af mos eller grød – bare et par skefulde, så dit barn vænner sig til nye smage og teksturer. Smagsprøverne må ikke erstatte et måltid eller konkurrere med amningen.

29. juni 2017

Husk! Tag jer god tid og lad dit barn bestemme tempoet!

Hvad kan jeg give?

Der findes ingen anbefalinger om, at du starter med én bestemt slags mad. Dog skal du vente med kød og fisk, til dit barn er mindst 6 måneder. Mosede rodfrugter, frugtmos eller lidt grød kan være godt at starte med. Små børn – såvel som de lidt større – foretrækker søde smage, så det kan være en god ide at vænne dit barn til smagen af rodfrugter og grøntsager, inden du introducerer frugt og bær. Dit barn kan også godt smage på den mad, du selv spiser, hvis det er meget fint moset og ikke indeholder salt. Du kan evt. iblande brystmælk (eller modermælkserstatning, hvis dit barn får det). Det er en smag, dit barn kender, og så bliver konsistensen også tilpas lind.

Tip! Når dit barn skal smage noget nyt, er det trygt at sidde hos mor eller far og nyde kropskontakten.

Læs mere

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold