Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Tilskudsblanding - 4 situationer hvor det er rart med NAN Pro 2

– af Ulla Holmboe Gondolf, specialist i børneernæring, p.hd.

WHO anbefaler, at man ammer sit barn, indtil det er minimum 6 måneder og gerne længere. Det viser alle sundhedsundersøgelser er langt det bedste for dit barn. Du bør derfor fortsætte amningen så lang tid som muligt.

29. juni 2017

Imidlertid kommer mange forældre i en situation, hvor de må give deres børn en tilskudsblanding.

Nestlé producerer NAN Pro 2, som er en komælksbaseret tilskudsblanding beriget med vitaminer og mineraler i overensstemmelse med EU-lovgivningen. NAN Pro 2 er tilsat Bifidus BL, som er en aktiv bakteriekultur. Du kan trygt bruge NAN Pro 2 som supplement, når dit barn er mere end seks måneder og begynder at spise mos og grød.

NAN Pro 2 kan købes som pulver eller i drikkeklar form. Tilskudsblanding skal drikkes med det samme, efter det er åbnet eller blandet, og det er vigtigt at holde en høj hygiejnisk standard, når du håndterer produktet.

Husk altid at overveje brugen af tilskudsblanding. Når du springer en amning over, registrerer kroppen det og nedsætter efterfølgende produktionen af mælk. Derfor er det vigtigt kun at bruge NAN Pro 2, når du virkelig har behov for det. Du kan eventuelt forebygge, at din mælkeproduktion falder, ved at pumpe mælk ud på de tidspunkter, hvor du ellers ville have ammet.

Tænk også grundigt over det, inden du stopper amningen helt. Det er nemlig ikke muligt at fortryde den beslutning, fordi mælkeproduktionen stopper.

Hvornår er det rart at kunne bruge NAN Pro 2?

  1. Din mælkeproduktion kan ikke følge med dit barns voksende behov. Når dit barn vokser, stiger behovet for at få væske og næring igennem amning. Hvis du står i den situation, at barnet har brug for et ekstra måltid, kan du supplere med en tilskudsblanding som NAN Pro 2.
  2. Barnets behov for næringsstoffer vokser. Fra dit barn er seks måneder anbefales det at kosten er rig på jernholdige fødevarer. Derfor er NAN Pro 2 tilsat jern, hvilket loven kræver for tilskudsblandinger. Hvis dit barn drikker 400 ml. NAN 2 Pro i døgnet, dækkes ca. 42 % af barnets daglige jernbehov.
  3. Du starter på arbejde. Mange kvinder starter på arbejde, når barnet er 7-8 måneder og overlader barslen til barnets far. De mange timer væk fra barnet vil for langt de fleste kvinder betyde, at mælkeproduktionen falder. Selvom du pumper mælk ud et par gange om dagen, kan det være nødvendigt at skære ned for amningen og eventuelt give lidt NAN Pro 2 i løbet af dagen.
  4. Alenetid. Når man har været mor døgnet rundt i seks måneder, kommer trangen til at tage i biografen med en veninde, eller måske bare for at få en hel nats sammenhængende søvn. Så er det rart at have NAN Pro 2 i skabet. Det kan også være, du og barnets far har brug for lidt kærestetid og overlader det til bedstemor at passe barnet, mens I går ud og spiser sammen.

Læs mere

Relateret indhold
Andre forældre har anmeldt denne artikel 0/5
avatar
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.