Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
gravid uge 13-16

Gravid uge 13 til 16

 

Dit barn bliver mere og mere aktivt, og du kan måske endda mærke, at det bevæger sig? Mange beskriver de første bevægelser som følelsen af sommerfuglevinger eller som små bobler i maven. Måske tager det lidt tid, inden du kan mærke dit barn første gang, men vær tålmodig – det sker snart.

Onsdag, d. 09 august 2017

Mit barns udviklingstrin

Nu kan dit barn åbne munden, lave suttebevægelser og synke fostervand. Det kan rynke panden og endda tage tommelfingeren i munden og sutte. Dit barn begynder at lave små vejrtrækningsbevægelser og træner på den måde vejrtrækningsmusklerne. Barnet kan også gabe og hikke nu.

Sanseorganerne fortsætter deres udvikling, og nethinden begynder at fungere. Følesansen udvikles takket være sanseceller i huden. Fra uge 12-13 kan barnet mærke og reagere på berøring – det er blevet set ved fostervandsprøver: Hvis man er kommet til at støde på barnets arm, reagerer barnet hurtigt ved at flytte den. Lugtesansen udvikler sig trin for trin, men barnet kan endnu ikke genkende lugte.

Fra og med 15. graviditetsuge begynder dit barn at høre. Det opfatter lyden fra dit hjerte, fra maven – og vigtigst, din stemme – gennem fostervandet. Du kan begynde at tale langsomt med dit barn, for at det skal føle sig trygt, selvom det endnu ikke kan forstå, hvad du siger.

Dine madvaner

Måske er kvalmen aftaget og appetitten begyndt at vende tilbage? Mange oplever en øget trang til sødt i visse perioder af graviditeten. Så længe du samtidig spiser varieret og afbalanceret, er det for det meste også helt ok at give efter for trangen til sødt indimellem. Mælkebaserede desserter eller yoghurt naturel med frisk eller tørret frugt er gode bud på små måltider til den søde tand. Husk dog at begrænse mængden af rosiner. Læs mere om, hvad du bør spise, og hvad du bør undgå under graviditeten på Altomkost.dk

Læs mere

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold