Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
gravid uge 30-33

Gravid uge 30 til 33

 

Dit barn fortsætter med at vokse. I løbet af de sidste 2 måneder vil barnet fordoble sin vægt og vokse ca. 10 cm i længden.

Tirsdag, d. 08 august 2017

Mit barns udviklingstrin

I løbet af den ottende måned af graviditeten barnet vil vende sig helt for at forberede sig til fødselspositionen. Det betyder i 95 % af tilfældene, at barnet ligger med hovedet nedad og kroppen buet tilbage med ryggen mod venstre. Frem mod fødslen sker der finjusteringer i barnets udvikling, skelettet bliver mere kompakt, håret vokser, huden bliver lyserød og neglene dannes.

Barnets udskillelsesfunktioner er etableret. Nyrerne producerer omkring 30 ml urin i timen, og tarmen fyldes gradvist med meconium, en sort, tyktflydende og klæbrig substans, der er babyens første afføring efter fødslen.

I slutningen af ottende måned begynder barnet at bevæge sig ned i dit bækken. Du kan mærke det ved at det trækker lidt eller føles som en diffus smerte i underlivet. Leddene i bækkenet begynder forsigtigt at give sig for at gøre plads til at barnet kan bevæge sig igennem.

Forpustet?

Dit barn øger i gennemsnit sin vækst med 200 gram pr. uge. På vej mod den niende og sidste måned af graviditeten optager dit barn meget plads. Mellemgulvet og lungerne presses sammen, og det kan få dig til at føle dig forpustet.

Læs mere

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold