Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
gravid uge 5-8

Gravid uge 5 til 8

 

Anden graviditetsmåned er en vigtig fase i udviklingen af dit barns sanser.

Torsdag, d. 10 august 2017

Mit barns udviklingstrin

Barnets synsnerver kan registrere, når lyset ændrer sig. Dit barns ansigt begynder at få sin endelige form, og øjne, ører, næse og mund træder frem, efterfulgt af tungen og de knopper, der skal blive til tænder. Hovedet er nu velformet – og har et volumen, der er dobbelt så stort som kroppen.

Alle organer er på plads. Nogle er meget små, og andre er forholdsvis store. Hjernen, lungesystemet og mave-tarmkanalen udvikler sig hurtigt. Hjertet er vokset så meget i volumen, at det danner en lille bule på højde med maven. Leveren fylder også meget.

Den lille krop er under hastig forandring: rygraden dannes, arme og ben vokser i længden, albuerne bliver tydelige, og fingre og tæer bliver synlige.

Dit barn har fået muskler og begynder at røre på sig, dog uden at kunne styre bevægelserne. Man kan se bevægelserne på en ultralydsundersøgelse fra ca. 12. uge. Men det vil tage nogen tid, før du kan mærke, at dit barn bevæger sig.

Tip til din mad

  • Drik rigeligt med vand
  • Sørg for at give dig selv gode mellemmåltider med rigtig mad, frugt og grønt– f.eks. rugbrød med kødpålæg, yoghurt og frugt.

Altomkost.dk finder du Fødevarestyrelsens nyeste anbefalinger for, hvad du bør spise, og hvad du bør gå uden om, når du er gravid.

Læs mere

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold