Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
gravid uge 9-12

Gravid uge 9 til 12

 

I tredje graviditetsmåned bliver dit barns ansigt mere og mere markant: kraniet får sin endelige form, læber og øjenbryn er definerede, og øjnene er nu dækket med øjenlåg.

Torsdag, d. 10 august 2017

Mit barns udviklingstrin

Hjertet begynder at slå regelmæssigt. Det slår med en hastighed på 110-170 slag i minuttet – meget hurtigere end dit eget hjerte. Det kan endda slå endnu hurtigere under og efter anstrengelser, det vil sige efter bevægelse eller stimulans fra f.eks. lyd og lys. Barnets nerveceller forøges fortsat med eksponentiel hastighed, og det kan føre til refleksagtige bevægelser, som du endnu ikke kan mærke. Barnet drejer hovedet og bevæger arme og ben.

Fra niende uge og frem begynder anlæggene til smagscellerne på tungen at træde frem. Munden åbnes og lukkes, og barnet begynder at sluge fostervand, der bliver udsondret via nyrerne som urin.

Godt at vide

Ved slutningen af tredje måned oplever mange kvinder, at besværet fra starten af graviditeten gradvist forsvinder. Og så er det bare om at komme ud og få godt med frisk luft. Også selvom det er overskyet og lidt gråt.

Læs mere

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold