Arrow backLanguage
6-11 måneder
Artikel

Sikkerhed og omhyggelighed for barnets bedste

Vi ved, hvad højkvalitets tilskudsblandinger og -børnemad betyder for børns sundhed og udvikling. Derfor er sikkerheden i vores produktionsprocesser helt særlig vigtig. På vores fabrikker har vi strenge kontrolprocesser – fra råvare til det færdige produkt. 

4 min Læs Sep 1, 2022

Sikkerhed og kvalitet

Kun det bedste er godt nok til vores små. Dette enkle princip er grundlaget for, hvordan vi udvælger råvarer til vores børnemad. Friske frugter og grøntsager – råvarer fra udvalgte certificerede gårde – det er det simple, men forpligtende svar på, hvorfor vores produkter holder så høj kvalitet. 

Sikre fødevarer, der er fri for forurening, er afgørende for børnemad. Vores kvalitetsmål er helt enkelt: vi laver sund mad af høj kvalitet, så du kan give dit barn mad og samtidig føle dig tryg. 

For at lave mad af høj kvalitet kræves der også råvarer af absolut højeste kvalitet. Men alle dele af processen er vigtige. Vi kontrollerer den kemiske balance i jorden på markerne, hvor kornet til vores produkter bliver dyrket. Og vi kontrollerer hele vejen til det færdige produkt. Kun gennem kontrol på hvert trin, kan vi garantere danske forældre en børnemad, som de kan stole på. 

Sådan skabes ny børnemad hos Nestlé

Vejen fra idé til færdigt måltid er belagt med kontroller og tests. Børn fortjener den bedste mad, som det er muligt at fremstille.

Mange nye idéer

Når der kommer en idé op til en ny variant eller en helt ny produkttype, skal idéen først analyseres af vores diætister. Er det en god idé set ud fra et ernæringsperspektiv? Kan det lade sig gøre at fremstille den, så børn synes om den? Samtidig hører vi eksperter, som agronomer og børnelæger, om muligheden for at skabe et godt og sundt måltid ud fra idéen. Er det muligt at finde landbrugsmarker, der egner sig til de påkrævede ingredienser? Passer indholdet til barnets ernæringsbehov på det pågældende alderstrin? Hvis alle eksperter er enige, fortsætter processen. Nu gælder det om at undersøge, om teorien kan omsættes i praksis – og give de forventede resultater. 

Kvaliteten skal være i top 

Nu begynder så den mere praktiske proces. Kan vi fremskaffe den rigtige mængde ingredienser i den rette kvalitet – og kan vi gøre det løbende, så vi kan sikre, at produktionen ikke stopper? 

Børnenes bedste har højeste prioritet 

Når alle praktiske og teoretiske spørgsmål er afklaret, venter en sidste, og meget kritisk test. Hvad synes børnene? De første tests udføres i et prøvekøkken. De kontrolleres omhyggeligt og testes så af børn og forældre. Er konsistensen rigtig? Smager det godt? 

I denne del af processen får vi ofte forslag til forbedringer fra forskellige forældre. Det er råd, som er værdifulde for os, og som vi altid tager med os videre i processen. Ingen ved mere om børns madvaner end forældrene selv. Til sidst har vi et resultat, som vi alle er tilfredse med: Alle vores eksperter og børnene selv. Produktionen kan sættes i gang. Men kvalitetskontrollen stopper ikke her. Nu begynder den løbende proces med daglige kontroller af råvarer og færdige produkter. 

Det kan virke som en lang vej for at producere en helt simpel opskrift, men det er den eneste vej, hvis vi skal kunne garantere alle forældre ren og sikker mad til deres børn. Når vores produkter senere kommer ud til alle forbrugerne, begynder en ny type tests – og det glæder os rigtig meget, at vores børnemad får så gode anmeldelser i paneler og tests hos f.eks. Smartson, der har testet mange af vores mellemmåltider blandt svenske forældre og børn.  Tjek her, hvad andre forældre mener. 

Vil du læse mere om vores forskning og udvikling? 

Læs mere om protein og dit barns sunde udvikling 

Rate this article
Article finder
article white icon
Artikelsøger

Her kan du finde svar, store som små, om alt relateret til forældreskab. Artikler om kost, mad, børns udvikling og forældreskab.

Search icon

Har du stadig ikke fundet det, du leder efter?

Test vores nye smarte søgemaskine. Vi har altid noget at tilbyde dig.