Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Topic Page
X

De første 1000 dage

Hvad menes der med de første 1000 dage? Dit barns første 1000 dage i livet starter ved fra befrugtningstidspunktet og varer til dit barn er fyldt 2 år. 9 måneder i maven (270 dage) + 2 år som lille barn (730 dage) = 1000 dage

Børn er små mirakler

De første 1000 dage påvirker dit barn hele livet

De første 1000 dage begynder allerede i maven

Mange tror, at talemåden om at en gravid skal ’spise for to’ betyder, at moderen har brug for at spise dobbelt så meget for også at dække barnets behov. Det er ikke sandt. Det handler ikke om mængden af fødevarer. Et lille foster, der vokser, har andre behov end en stor, voksen krop. Og det er mere følsomt. Talemåden er imidlertid rigtig så langt, at det, moderen spiser, skal dække både hendes eget ernæringsbehov og behovet hos det lille voksende barn.

Læs mere om ernæring under graviditeten

Når barnet er født

Brystmælk er den bedste mad til en baby frem til mindst 6-månedersalderen. Brystmælk er optimeret til dit barns forskellige behov. Derfor er anbefaler vi, ligesom Verdenssundhedsorganisationen WHO, at børn udelukkende ammes i de første 6 levemåneder. Brystmælk indeholder gavnlige bakterier (probiotika) og en præcis afbalanceret mængde af protein, fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler. Brystmælk har den store fordel, at dens sammensætning ændrer sig, efterhånden som dit barn vokser og får ændrede behov.

Læs mere om amning

Rigtig mad på barnets betingelser

Når barnet bliver 6 måneder, er det tid til at begynde introduktionen til rigtig mad. Det kan for nogle børn være et svært skridt, mens det for andre er både velkomment og interessant. Fra et sundhedsperspektiv er det vigtigt. Det er nu tid til at skabe de vaner, der skal ligge til grund for, at barnet vokser og udvikler sig, som det skal. At vænne barnet til gode madvaner fra start, lægger desuden grunden til et godt helbred senere i livet.

Læs mere om at starte med rigtig mad

Relateret indhold
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.