| Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os på forbrugerkontakt@dk.nestle.com eller på telefon 80 300 100.

| WHO-kodekset

børnemad

WHO anbefaler udelukkende amning i de første 6 måneder og herefter at fortsætte amningen, samtidig med at en varieret kost introduceres ved 6-månedersalderen. Denne anbefaling støtter vi hos Nestlé.

Fortsæt

De første 1000
dage af livet

I de første 1000 dage lægges grundstenene for resten af dit barns liv. Vi har arbejdet med børn og sundhed i 150 år med målsætningen om, at alle børn skal have samme muligheder for at vokse og trives. Dit personlige vidensprogram, Min Nestlé Club, og vores information og børnemad har som mål at hjælpe dig og dit barn med at gøre livets første 1000 vigtige dage så gode som muligt.

Hvad menes der med de
første 1000 dage?

Dit barns første 1000 dage i livet starter ved fra befrugtningstidspunktet og varer til dit barn er fyldt 2 år.
9 måneder i maven (270 dage) + 2 år som lille barn (730 dage) = 1000 dage

Fra befrugtet æg til vuggestuebarn

1000 dage lyder måske som meget, men tænk på alt det der sker i løbet af denne tid. Først graviditeten, så fødslen og herefter kommer barnets første 2 leveår. Denne periode omfatter flere forskellige faser, hvor barnets behov hele tiden skifter. I maven får barnet sin næring via navlestrengen, efter fødslen begynder amningen, og langsomt skal barnet lære at spise rigtig mad. Alt dette på kun 1000 dage.

Hvorfor er de første 1000 dage så vigtige?

Sund og tilstrækkelig ernæring i løbet af de første 1000 dage er afgørende for, at barnet vokser, udvikler sig rigtigt og har det godt. Nyere forskning viser, at denne periode har betydning langt op i voksenlivet og helt ind i alderdommen! Korrekt ernæring i løbet af de første 1000 dage påvirker altså barnets fremtidige helbred. Derfor er det nødvendigt, at du som forælder har en god forståelse af, hvad dit barn har brug for i disse 1000 dage, så du kan give dit barn så god en start på livet som muligt.

Lær hvordan du
giver dit barn den bedste start på livet!

Nestlé har 150 års erfaring med at arbejde med børn og ernæring. På siden her har vi samlet information om de første 1000 dage af dit barns liv. Bliv medlem af Min Nestlé Club og få adgang til et individuelt vidensprogram tilpasset efter dine og dit barns skiftende behov i løbet af denne periode. Vi vil meget gerne hjælpe dig med at give dit barn den bedste start, det kan få i livet.

Kunne du tænke dig at læse mere om vores forskning i børneernæring? Klik her

De første 1000 dage– påvirker dit barn hele livet

  • GRAVIDITETEN
  • NÅR BARNET ER FØDT
  • RIGTIG MAD PÅ BARNETS BETINGELSER

Mad for livet – Det mener børnene

Brystmælks-
Protein
for en god
start på livet

Optimal kost for babyer og småbørn

Dit barn gennemgår en helt utrolig udvikling det første år. Derfor er en sund og velafbalanceret kost meget vigtig for barnets sundhed. Næringsstoffer findes i forskellig grad i forskellige fødevarer. Når barnet overgår til rigtig mad, er det derfor vigtig at give en velafbalanceret kost, der indeholder en god blanding af grøntsager, fedt, protein og kulhydrat.

Få mere at vide om kostens betydning for dit barns vækst og udvikling. Klik her.


Vidste du, at…


Du kan påvirke dit barns helbred gennem kosten?

Barnet arver meget fra sine forældre: Personlige egenskaber, udseende, og visse forudsætninger for sit helbred. Men helbredet påvirkes også af andre faktorer – og i høj grad af den kost, som barnet får. Faktum er, at god ernæring ikke bare påvirker dit barns helbred her og nu, men også kan påvirke, hvordan dit barns helbred udvikler sig i fremtiden. Din arv kan du ikke gøre så meget ved, men kosten kan du derimod påvirke!

Sådan påvirkes arven af kost og miljø

Du kan påvirke visse af dit barns gener gennem den kost, du giver og det miljø, dit barn opholder sig i. Nogle af de ting der kan påvirkes er stofskiftet, immunforsvaret og den intellektuelle udvikling. Læren om, hvordan generne udvikles gennem forskellige typer kost, miljø og livsstil, kaldes for epigenetik.