Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
Gravid uge 17

Gravid uge 17 - Din babys og krops udvikling, ernæring og tips

Din baby vejer nu omkring 150 g og ligner for hver dag mere og mere en “rigtig” lille baby. Læs mere om at være gravid i uge 17 i artiklen. 

30. november 2017

BABYENS UDVIKLING

Som altid sker der en hel masse i denne uge. Din babys neurale udvikling fortsætter, og det samme gør modningen af nervesystemet, når du er gravid i uge 17. Huden er stadig meget tynd og gennemsigtig, så blodårerne kan ses gennem den. Noget, der kaldes "Tact Corpuscles", kan stadig ses over hele kroppen indtil 20. graviditetsuge. Nervefibrene i rygmarven begynder at blive omgivet af myelin, en isolerende skede lavet af et stof, der er rigt på fedtstoffer, hvilket giver en god nerveledning. Din babys tarme fortsætter med at udvikle sig og er nu på plads, hvor de skal være, i dens mave, i 17. graviditetsuge. Alt er, som det skal være.

DIN KROP

Bid tænderne sammen: Mange ældre kvinder fortæller stadig ammestuehistorier om tænder, der falder ud under graviditeten. Gode nyheder: Det er noget gammeldags vrøvl! Hos nogle kvinder kan den gravide mave nu ses, når du er gravid i uge 17. Hvis du er meget slank eller tidligere har født, er det mere sandsynligt, at der er noget at se. Hos andre er der endnu ikke noget at se. Men det er nu, at bukser eller nederdele bliver svære at lukke, og taljen sværere at se. Det er selvfølgelig ikke alle kvinder, der er glade for disse ændringer. Den bedste måde at gøre noget ved det er at holde sig i form (med din læges godkendelse). Især da det vil hjælpe dig med at komme hurtigere i form igen efter fødslen. 

ERNÆRING

De vigtige fedtsyrer er - selvfølgelig - en vigtig del af din kost, når du er gravid i uge 17 og resten af din graviditet. Få af os er dog i risiko for ikke at få nok af disse fedtsyrer. Her er nogle praktiske råd om fedtindtagelse. Sørg for, at du vælger umættede fedtstoffer såsom vegetabilske olier og undgå mættede fedtstoffer ved at vælge mælk, kød, ost og kødpålæg med et lavt fedtindhold.  Brug også “gode” råolier i din salatdressing. Nogle olier er uerstattelige kilder til de vigtige fedtsyrer for dig og din baby, som f.eks. rapsolie. Én spiseske pr. person er en god tommelfingerregel! 

TIPS

Kunstige sødestoffer har et forfærdeligt dårligt ry. For nylig skabte en italiensk undersøgelse også en hel del røre med sine seneste resultater vedrørende aspartam. Men der er ikke nogen beviser for, at kunstige sødestoffer - i moderate mængder selvfølgelig - er skadelige for gravide kvinder eller deres fostre. 

Læs mere om kost på altomkost.dk

Læs mere

Vælg en specifik uge

Relateret indhold
Article Reviews
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.