| Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte os på forbrugerkontakt@dk.nestle.com eller på telefon 80 300 100.

| WHO-kodekset

børnemad

WHO anbefaler udelukkende amning i de første 6 måneder og herefter at fortsætte amningen, samtidig med at en varieret kost introduceres ved 6-månedersalderen. Denne anbefaling støtter vi hos Nestlé.

Fortsæt

Gravid i uge 1-4

Lige nu ligner barnet et lille komma med et hoved og 4 stumper, der skal blive til arme og ben. Navlestrengen er ved at blive dannet, og blodtilførslen mellem foster og moderkage etableres.

Mit barns udviklingstrin

Vi kalder det barnet helt fra start, men lige nu er det begyndende liv i din mave så nyt, at det i fagtermer hverken kaldes et barn eller et foster før i uge 10. Det hedder et embryon og har form som en oval skive, der består af tre cellelag, de såkaldte kimlag. Kimlagende er ophav til forskellige kropsstrukturer: Endodermen (det indre kimlag) danner senere barnet organer, dvs. mave-tarmkanalen, leveren, bugspytkirtlen og luftvejene. Det midterste kimlag, mesodermen, er udgangspunkt for udviklingen af skelet, hjerte, blodkar og kønsorganer. Det yderste kimlag, kaldet ektodermen, er ophav til centralnervesystemet og sanseorganerne samt hud, hår og negle. I midten udvikles en lille bule, som bliver til barnets hoved. Det lille hjerte er rørformormet og begynder at slå i femte uge af graviditeten og fremefter.

Nu er alt det, der kaldes organogenese, dvs. dannelsen af de indre organer, grundlagt, og blodcirkulationen kan sætte i gang.

Mit barns udviklingstrin
Goed madvaner
Gode madvaner

I løbet af din graviditet vil dit energibehov ændre sig, fordi der skal være nok til både dig og dit barn. Derfor er det en god ide at sørge for at spise en varieret, afbalanceret kost på regelmæssige tidspunkter. Hvis du ikke er begyndt at spise folsyre før graviditeten, kan du tage et tilskud nu.

Altomkost.dk finder du Fødevarestyrelsens nyeste anbefalinger for, hvad du bør spise, og hvad du bør gå uden om, når du er gravid.