Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Hvad står Nestlé i Danmark for?

Bag hvert NAN produkt ligger 150 års dedikeret arbejde for børn og sundhed

28. juni 2017

Apotekeren Henri Nestlé grundlagde Nestlé for 150 år siden, fordi han havde en drøm om at give alle børn mulighed for en god start på livet. Et stort problem i starten af 1800-tallet var den høje børnedødelighed. Henri Nestlé mistede selv flere af sine søskende som barn og dedikerede sit liv til at udvikle ordentlig og sikker ernæring til børn. For os hos Nestlé har vores historie en meget stor betydning, og Henris drøm er ledestjernen i vores daglige arbejde og i vores forskning – her i Norden og på verdensplan.

International forskning til gavn for dit barn

En af fordelene ved at være en stor virksomhed er, at vi har mulighed for at forske i ernæring. Udvikling og forskning er hvert eneste år en stor post i vores budgetter – helt i Henri Nestlés ånd. I Lausanne i Schweiz ligger Nestlé Research Center, rygraden i Nestlés forskningsverden. Vi er førende inden for fedt- og proteinforskning på verdensplan og har også et stort antal lokale forsknings- og udviklingscentre rundt omkring i hele verden. Det giver os de bedste forudsætninger for hele tiden at udvikle nye og bedre produkter til bl.a. dit barn.

Alle børn skal have mulighed for at få den næring, der passer til deres alder

Små børn har helt særlige behov, ikke mindst ernæringsmæssige. Derfor stiller myndighederne også meget høje krav til os, der fremstiller modermælkserstatning og børnemad. Sammensætningen på alle vores produkter er udarbejdet i tæt samarbejde med ernæringseksperter og forskere på området og følger EU’s direktiver og Sundhedsstyrelsens regler. 

 Hos Nestlé støtter vi WHOs anbefaling om, at spædbørn udelukkende ammes de første 6 måneder af deres levealder. Brystmælk indeholder præcist det, et spædbarn har behov for og tilpasser sig udviklingen i det enkelte barns behov for næring. Henri Nestlé udtrykte det allerede i 1870:

”Gennem de første måneder vil moderens mælk altid være den mest naturlige ernæring, og enhver mor, der kan klare det, bør selv amme sine børn”.

Hvis amningen ikke fungerer, er modermælkserstatning – og senere tilskudsmælk – en mulighed. Og hos Nestlé udvikler vi NAN ud fra samme princip om at tilpasse produkterne omhyggeligt efter barnets ernæringsbehov, altid baseret på viden fra vores store internationale forskning om børns sundhed og udvikling.

Vi tester og smager på tilskudsblandingen, inden vi sender den til butikkerne

Vi ser det som et stort ansvar at fremstille fødevarer til børn. Sikkerhed har gennem alle årene været én af hjørnestenene hos os hos Nestlé. Vi følger råvarerne nøje og har indlagt serier af faste kvalitets- og kontrolpunkter gennem hele vores produktionsproces. Først kontrollerer vi råvarerne ude hos leverandøren. Derefter endnu en gang, inden råvarerne må anvendes hos os. Til sidst kontrollerer vi hver eneste færdige serie af modermælkserstatning, før vi vil levere den til handlen. Og vi smager naturligvis også på den, ligesom du sikkert selv vil gøre, inden du tilbyder dit barn noget at spise – og som kokken vil gøre det, inden hun serverer suppen for sine gæster. Vi er sikre på, det er i Henri Nestlés ånd at arbejde på den måde – og det er jo hans fortjeneste, at vi alle har et arbejde, som vi er glade og stolte af.

Gode råd er personligt tilpassede, for ingen børn er ens

Nestlé forsker i og fremstiller fødevarer mange steder i verden – i helt forskellige kulturer og under helt forskellige forhold. Det betyder, at vi har samlet en fantastisk mængde viden fra forældre og eksperter rundt om i verden. Den viden vil vi meget gerne dele med de forældre, der er interesserede. Det er vores erfaring, at selvom små børns basale behov er meget ens, så er det langt fra de samme råd, der fungerer for alle børn eller i alle familier for den sags skyld. Derfor tilbyder vi personligt tilpassede råd om ernæring gennem vores gratis service, Min Nestlé Club, og du kan altid kontakte os på vores kontor i København. Vi mener, at viden blomstrer, når den bliver delt på så relevant en måde som overhovedet muligt.

Læs mere

Relateret indhold
Andre forældre har anmeldt denne artikel 0/5
avatar
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.