Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X
Hvor ofte skal man amme

Hvor ofte skal man amme?

Som nybagt mor kan det at starte amning føles som en intens periode og det vil tage noget tid før I lærer hinanden at kende og før din mælkeproduktion er startet op. En nyfødt baby vil måske ofte ammes en gang i timen op til hver tredje time i starten. Nogle babyer sutter i kort tid, mens andre babyer sutter i lang tid. Lad din baby amme, indtil den frigør sit tag om selve brystet som et tegn på, at den er tilfreds og mæt.

20. juli 2020

De første gange du ammer er det vigtigt for dig at være opmærksom på de signaler, som din baby giver dig, når han/hun er sulten og vil ammes. Når din baby græder er dette et sent signal om, at han/hun er for sulten. Ved at lære at tolke din babys amme-signaler i tide, vil det være lettere at amme. Jo mere frustreret din baby er, desto vanskeligere kan det være at få den til at falde til ro og få fat i brystet.

Hvordan ved jeg om min baby har fået nok at spise?

Mange nye mødre er bekymret for om de producerer nok mælk til deres baby i de første par dage. Så længe din baby vågner og vil ammes med jævne mellemrum og du kan høre synkelyde, er dette normalt et tegn på at du som mor producerer nok mælk. Babyens vægtøgning er senere en af de parametre, der indikrerer din babys trivsel og at din baby får nok mælk. I løbet af den første leveuge mister de fleste børn vægt. Men når din mælk strømmer til vil babyens vægt vende igen, og inden for en uge begynder han/hun at nærme sig sin fødselsvægt og derefter vokse gradvist med en sund vækst.

 

Hyppighed og mælkeproduktion

Amning efter behov hjælper med at sikre en tilstrækkelig produktion af brystmælk. Jo mere din baby spiser, jo mere mælk producerer du. Du kan forvente at skulle amme hver 2.-3. time hele døgnet. Det kan være en god idé at sove tæt på din baby om natten, så du nemt kan fornemme når han/hun er sulten.

Du kan opleve, at din baby er sulten igen umiddelbart efter du lige har ammet. Dette skyldes at din babys mavesæk stadig er meget lille og at brystmælk samtidig er let for din baby at fordøje.

 

Skal jeg amme om natten?

Undersøgelser har vist, at ammende kvinders prolaktinniveauer (mælkeproducerende hormon) når et markant højere niveau om natten. Særligt hen på morgenen hvilket får børn til at amme fordi der er mere mælk. Natamning er vigtigt for at hjælpe med at stimulere din mælkeproduktion og vedligeholde den. Det er normalt, at din baby vågner op for at blive ammet om natten, hvad enten barnet ammes eller får modermælkserstatning, da det tager et stykke tid for dit nyfødte at gøre en forskel dag og nat.

At dit barn vågner op om natten og vil spise, skyldes nogle gange at han/hun er sulten, andre gange kan han/hun være tørstig og ikke mindst kan det skyldes at dit barn vil være tæt på dig. Du kan opleve, at din baby er sulten igen umiddelbart efter, du lige har ammet. Dette skyldes, at din babys mave stadig er meget lille og modermælken er let for din baby at fordøje.

Læs mere

Relateret indhold
Andre forældre har anmeldt denne artikel 0/5
avatar
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.