Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Nestlé fejrer den Internationale Ammeuge

Vi ønsker at fejre den internationale ammeuge - og hædre alle ammende mødre og de støttende partnere. Retten til at amme dit barn når som helst og hvor som helst er noget, som vi hos Nestlé værner om. Nedenunder kan du læse mere om den fantastiske modermælk og blive inspireret af disse forældres erfaringer med amning.

20. juli 2018

Min mor kunne ikke amme mig, og hun talte om det som en stor sorg, da jeg blev gravid, så da alt lykkedes for mig og min lille datter, blev jeg så glad! Amningen kom i gang med hjælp af en suttebrik, og det var så hyggeligt. Jeg kunne amme hende i fire gode måneder, før jeg pludselig blev syg og fik medicin som desværre gjorde at vi måtte stoppe og introducere/vælge et alternativ. Jeg græd i mange dage, men fik alligevel næsten den samme tryghed som vi havde oplevet med amningen, og heldigvis accepterede mit lille pus denne ændring uden problemer. Måske hun kunne mærke at det var en nødsituation, og at mor ikke kunne gøre noget andet - mit betænksomme barn!

Sofia mor til Tove

 

Som far ville jeg gerne hjælpe til og være en del af amningen. Det var hårdt for min kæreste i starten, og jeg googlede en hel del for at forsøge at finde gode råd, men da alting gik som det skulle, indså vi, hvor praktisk amning var! Vi har altid rejst meget, og ønskede ikke at ændre det, så inden for de første 6 måneder havde Alfred været på tre forskellige rejser med os. At flyve med små børn er ikke altid let, men vi havde hørt, at amning hjælper mod trykket i ørerne og vi forsøgte at planlægge turen så Alfred ville være sulten og skulle ammes ved start og landing. Derimellem var det bøger, legetøj og hygge der var underholdning. Lidt hårdt, men det gik! Glem ikke masser af vådservietter!

Jonas, far til Alfred

 

Jeg elskede at amme fra det allerførste øjeblik. Selvfølgelig var det hårdt at få det til at fungere i starten, men efter ca. 2 uger blev det meget nemmere. Jeg ammede min lille søn i 6 måneder og så havde jeg ikke mere mælk, og det fungerede godt for både mig og Oscar.

Julia, mor til Oscar

 

 

Endelig er lillebror Fabian kommet til, altid glad og tilpas og eventyrlysten. Amning har aldrig været et problem med Fabian, men det var det med storebror Leon, som blev født for tidligt. Det var så besværligt!

Hver gang han skulle have mad, måtte jeg først veje ham, derefter amme, og så veje ham igen for at se, hvor meget han havde spist, så fik han resten som sondemad mens han sov og til sidste måtte jeg pumpe ud for at have mad klar til næste måltid. Det hele tog så lang tid og det var nemmest at være hjemme, da jeg gav mad, men nu kan jeg amme hvor som helst og det føles så let og nemt. Forestil dig så vidt forskellige oplevelser med to børn!

Cecilia, mor til Leon og Fabian

 

Jeg er meget taknemmelig for, at min amning har fungeret godt. Det var så fedt, at Alba vidste præcis, hvad hun skulle gøre, da hun blev lagt til første gang efter fødslen. Jeg er overrasket over, at det har været så naturligt for mig at amme fra starten, både hjemme og andre steder. Heldigvis har jeg også vidst, at det har været socialt accepteret og ellers har jeg bare været så fokuseret på mit lille barn at jeg har lukket hele verden ude. Det er en yderst tilfredsstillende følelse at kunne give sit barn den næring der kommer fra sin egen krop, ligesom mødre gjorde i oldtiden. Ingen skal gemme sig når de ammer, for det er det mest naturlige man kan gøre.

Birgitta, mor til Alba

Læs mere

Relateret indhold
Andre forældre har anmeldt denne artikel 0/5
avatar
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.