Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Rigtige proteiner og andre næringsstoffer til dit barn

Vidste du, at protein er det vigtigste næringsstof til kroppens vækst og udvikling?

2. februar 2018

Vidste du, at protein er det vigtigste næringsstof til kroppens vækst og udvikling? Sammen med en velafbalanceret kost, som også indeholder vitaminer, mineraler, kulhydrater og fedt, gør proteinet, at dit barn får alle de næringsstoffer, det har brug for til en sund udvikling.

Hvilket protein skal jeg give mit barn?

Der findes mange forskellige typer af protein, såsom modermælksprotein, komælksprotein, vegetabilsk protein, kødprotein og kornprotein. I de første 6 måneder er barnets proteinbehov ofte dækket af modermælk. Når dit barn begynder at spise fast føde, kommer de animalske proteiner – såsom kød, fisk, æg– gradvist ind i kosten sammen med planteproteiner fra grøntsager og kornprodukter. Eftersom der findes proteiner i mange forskellige fødevarer, plejer det at være let at finde en proteinkilde, som dit barn kan lide.

Hvilke proteinkilder indeholder også andre næringsstoffer?

Med den proteinrige mad vil dit barn også få andre vigtige næringsstoffer. For eksempel indeholder kød meget jern, i fisk findes der både jod og omega-3-fedtsyrer, og med mejeriprodukter får barnet både kalcium, B2-vitamin og B12-vitamin. Planteproteiner som kornprodukter og grøntsager indeholder kulhydrater og vigtige vitaminer. En god variation vil give dit barn alt det protein og alle de andre vigtige næringsstoffer, som det har brug for.

Læs mere

Relateret indhold
Andre forældre har anmeldt denne artikel 0/5
avatar
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.