Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Uge 12 - Din babys og krops udvikling, ernæring og tips

 

Du er nu nået til slutningen af dit første trimester. Tillykke! Læs mere om denne uge.

30. november 2017

BABYENS UDVIKLING

Dit første trimester er ved at være slut, og du kan nu se din babys ansigt. Og helt ærligt, hvor er det et fantastisk ansigt! Din babys knoglemarv er nu klar til at begynde at producere sine egne røde blodlegemer og vil fra nu af overtage leveren. Den vil fortsætte med at spille denne eksklusive rolle i resten af dit barns liv. Hvis din baby er en dreng, vil hans penis allerede nu kunne ses tydeligt ved en ultralydsscanning. Hvis du gerne vil vente til fødslen med at få at vide, om du skal have en dreng eller en pige, så sørg for, at alle får dette af vide, så de ikke ødelægger overraskelsen.

DIN KROP

Godt nyt – slutningen af første trimester er det tidspunkt, hvor de fleste vordende mødre fortæller, at deres kvalme forsvinder fra den ene dag til den anden. Babyens bevægelser kan mærkes omkring uge 18-20. Måske lidt før eller lidt senere, men det er for tidligt at tale om det.

ERNÆRING

Der er masser af fødevarer, som du kan spise, der tilfører mere næring til din babys voksende hjerne end andre.

B-vitaminer findes i hvedekim, fisk, mælk og æg. Folinsyre, som er vigtig gennem hele din graviditet, findes i grønbladede grøntsager. Du kan finde de vigtige fedtsyrer i fede fisk og olier såsom valnøddeolie og rapsolie. Tal med din læge eller jordemoder for at være sikker på, at din kost indeholder alle de rigtige fødevarer.

TIPS

Mange kvinder spekulerer på, hvad der kan ske, hvis de bliver syge, mens de er gravide. En forkølelse eller en dårlig mave påvirker normalt ikke dit ufødte barn. Det er blot vigtigt, at du fortæller din læge eller jordemoder om enhver sygdom. De ved nemlig nøjagtigt, hvilken behandling og hvilken medicin, der kan hjælpe en vordende mor uden at skade barnet. Du må ikke selv prøve dig frem og vælge en tilfældig medicin. 

Læs mere om kost på altomkost.dk

Læs mere

Vælg en specifik uge

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold