Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Uge 26 - Din babys og krops udvikling, ernæring og tips

3 uger tilbage af andet trimester – din baby vil nu åbne øjnene for første gang omkring dette tidspunkt!

30. november 2017

BABYENS UDVIKLING

Din babys hoved måler nu over 7 cm i diameter, størrelsen af en lille appelsin, og den vejer omkring 900 g. Dens krop bliver mere buttet, takket være det fedtlag, der gradvist samler sig under huden for at give den nogle reserver inden fødslen. Babyens hår og negle er godt på vej, og under dens gummer er de kommende elfenbensfarvede babytænder dækket af emalje. Babyen har en veludviklet griberefleks og kan holde om navlestrengen. Nogle gange trækker den lystigt navlestrengen frem og tilbage. Vær ikke bekymret, det er helt normalt, og der er slet ikke nogen risiko ved det!

DIN KROP

Aah, sengetid. Du er endelig parat til at gå i seng.  Men det er din baby ikke! “Hvorfor er der ikke nogen, der bevæger sig? Hvor er den dejlige, behagelige gyngende fornemmelse? Nå, så laver jeg da bare mine egne bevægelser!” synes din lille følgesvend at sige og begynder at gøre opmærksom på sig selv – lige når du gerne vil sove. Det er helt fint for faderen, som gerne vil mærke babyen bevæge sig. Men hvad med dig? Det er ikke så underligt, at du ofte føler dig træt og udmattet nu! Efterhånden som din gravide mave bliver større og større, bliver det sværere og sværere at finde en behagelig sovestilling. Du kan sandsynligvis ikke længere sove på maven. Du bør heller ikke sove på ryggen, da livmoderen kan presse på den store vene i din ryg og hindre blodgennemstrømningen. Den mest behagelige sovestilling i de næste par uger vil være på siden. Læg en pude mellem knæene for at gøre det en smule mere behageligt.

ERNÆRING

Hvis du døjer med sure opstød og halsbrand om natten, kan du prøve at ligge lidt højere med hovedet ved at lægge en ekstra pude under. Sørg også for, at dit aftensmåltid er et let måltid. Vær opmærksom på fedtstofferne. De kan forsinke fordøjelsen og forstærke dine fordøjelsesproblemer og dermed forstyrre din nattesøvn. Undgå også altid meget krydret mad. Spis gerne flere små måltider i løbet af dagen og et sidste let måltid en time, før du går i seng.

TIPS

Efterhånden som du mærker, at din gravide mave føles strammere og strammere, bliver der også mindre og mindre plads til din baby inde i din mave. Din babys glade kolbøtter i et stort bad af fostervand vil snart være forbi. Så du behøver ikke være bekymret, hvis din baby bevæger sig lidt mindre end før. Men hvis du ikke har mærket din baby bevæge sig  i en længere periode (cirka 8 timer), bør du straks gå til lægen for at få kontrolleret, at alt er, som det skal være.

Læs mere om kost på altomkost.dk

Læs mere

Vælg en specifik uge

Relateret indhold
Article Reviews
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.