Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Uge 27 - Din babys og krops udvikling, ernæring og tips

Din baby skal stadig vokse noget mere, men fra i dag er den så stor, at den når fra din hånd til din albue, når den ligger på din underarm.

30. november 2017

BABYENS UDVIKLING

Din baby har stadig brug for at vokse. Dens åndedrætssystem har alt, hvad det skal bruge for at trække vejret, men det er stadig ikke udviklet nok til, at det rent faktisk kan gøre det. Din babys lunger er fordelt på 17 niveauer, der danner bronkierne, men et luftskifte ville være for svært, hvis din baby skulle blive født nu. Faktisk er luftsækkene i lungerne endnu ikke helt udviklet, og der er endnu ikke nok surfaktant (et stof, der sidder på indersiden af alveolerne, letter åbningen af cellerne og forhindrer, at alveolerne klapper sammen), ikke før end i 35. graviditetsuge. Så slap bare af, mens din baby vokser lidt mere.

DIN KROP

Der er gået 27 uger siden din sidste menstruation – de fleste kvinder nyder pausen! Har du prøvet at forestille dig, hvor stor din baby er nu? Den er omkring 34 cm fra top til tå. Forestil dig, at hovedet er omtrent på størrelse med en lille appelsin. Vi vil vædde med, at din baby er helt vidunderlig!

ERNÆRING

Har du svært ved at sove ordentligt? Du er ikke alene. Det er desværre ret normalt. Der er dog et par ting, du kan prøve ernæringsmæssigt for at få en bedre søvn og hvile. Hvis du døjer med sure opstød og halsbrand, og det er derfor du ikke sover så godt, så prøv at lægge en ekstra pude under hovedet eller endda sove i næsten siddende stilling! Du kan også prøve at gøre dit aftensmåltid lidt lettere, så du ikke går i seng på en helt fyldt mave. Hvis du senere bliver sulten, så prøv at spise lidt fedtfattig yoghurt og et stykke frugt uden syre eller en skive fuldkornsbrød. 

TIPS

Selvom du er en erfaren mor, så kan det være en hjælp at gå til fødselsforberedelse. Forskerne kommer hele tiden frem med nye oplysninger, der kan hjælpe dig under graviditeten. Desuden ændrer fødselsmetoderne sig hyppigt. Lær at forstå de ændringer, der foregår i din krop under veer og fødsel, og lær nogle gode afslapningsteknikker, der begrænser angst og spænding, når den tid kommer. Andre gode grunde til at deltage i et fødselsforberedelseskursus? Du skal føde på et nyt sted denne gang, og/eller dit sidste barn blev født for flere år siden.

Læs mere om kost på altomkost.dk

Læs mere

Vælg en specifik uge

Relateret indhold
Article Reviews
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.