Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Uge 30 - Din babys og krops udvikling, ernæring og tips

For hver dag udvikler din baby sig mere og mere og gør sig klar til at komme til verden om mindre end 10 uger. Er det gået hurtigt, eller snegler tiden sig afsted for dig? Hver eneste vordende mor føler det forskelligt.

30. november 2017

BABYENS UDVIKLING

Uh, hvad var nu det? Mærkede du et øjeblik noget, der ikke føltes som babyens sædvanlige sparken? Din baby har måske hikke. Det kan ske, hvis den sluger for stor en mundfuld fostervand. Du kan både mærke og høre det. Bør du være bekymret? Slet ikke, det er sådan din baby træner sine vejrtrækningsbevægelser. I denne uge færdigudvikles din babys kønsorganer. Og den ser meget fint og reagerer på lydstimulanser. Lave frekvenser af en bestemt musik og faderens stemme modtages særligt godt og kan udløse bevægelser og øget hjertefrekvens, der kan ses med ultralyd.

DIN KROP

Nogle uger tilbage hilste du med stor glæde din babys første bevægelser velkommen. Nu kan din babys gymnastiske øvelser sommetider føles knap så vidunderlige: Din livmoder er nu vokset så meget, at det kan gøre ondt, når babyen skubber mod dine ribben med en voldsom bevægelse. Omkring dette tidspunkt begynder nogle vordende mødre at rapportere om ømhed og smerter over det hele. Den øgede blodgennemstrømning løsner dine led, sener og muskler (bare rolig, de vender tilbage!). 

ERNÆRING

Hvis du er i arbejde, skal du snart have barselsorlov, hvis du ikke allerede har det. Nyd det nedsatte tempo! Hvil så meget du kan, og begynd så lige så stille at forberede din babys ankomst. Det er et rigtig godt tidspunkt igen at fokusere på, hvad du spiser. Frugt og grøntsager giver dig det C-vitamin, du har brug for til at beskytte dine celler og blodårer. C-vitamin forbedrer også optagelsen af jern, som hjælper dig med at fylde lagrene af jern op i dine røde blodlegemer. 

TIPS

Hvis dit arbejde kræver, at du skal sidde hele dagen foran en computer, har du sikkert mere end én gang spekuleret på, om det er sikkert for din babys udvikling. Strålingen fra computerskærme påvirker ikke fosteret eller moderen. Studier har tydeligt vist, at der ikke er nogen øget risiko for abort eller andre problemer under graviditeten på grund af skærmarbejde. Endnu et punkt du kan strege på din stressliste!

Læs mere om kost på altomkost.dk

Læs mere

Vælg en specifik uge

Relateret indhold
Article Reviews
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.