Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Uge 31 - Din babys og krops udvikling, ernæring og tips

Efterhånden som terminen hastigt nærmer sig, er din baby begyndt at vende sig med hovedet nedad. Sikke en dygtig baby! Men det vidste du jo allerede.

30. november 2017

 

 

BABYENS UDVIKLING

Din baby vokser og vokser hele tiden. I denne uge vejer den halvdelen af, hvad den vil veje ved fødslen, og den mangler også stadig lidt flere centimeter i længden. Imens begynder den at lægge sig til rette i den stilling, den vil have ved fødslen. Ved 95 % af alle fødsler vender babyen med hovedet nedad, med issen først. Dette kaldes "hovedstilling", som fastlægges ved en undersøgelse hos din jordemoder.

DIN KROP

Hvis du er overrasket over størrelsen af dine bryster, så husk, at din krop gør sig klar til at amme. Det store øjeblik nærmer sig!  Bliv ikke overrasket, hvis du engang imellem opdager gule pletter på din bluse eller T-shirt: Det er “råmælk” eller kolostrum. Selvom det er overraskende, er det et godt tegn. Det betyder, at dine bryster er klar til at amme din barn. Den råmælk, du giver din baby i de første par dage, indeholder alle de antistoffer, der styrker dit barns immunsystem mod infektioner lige efter fødslen. Det er ikke alle kvinder, der producerer råmælk allerede på nuværende tidspunkt, men hvis du er én af dem, kan du beskytte dit tøj med en amme-bh eller ammeindlæg. De kan købes i de fleste forretninger, der forhandler babyudstyr.

ERNÆRING

Din baby vil tage yderligere 1-1½ kilo på fra nu af og indtil fødslen, 200 g pr. uge i gennemsnit, så du er nødt til at justere din kost lidt. Det betyder ikke, at du skal indtage en hele masse flere kalorier, men blot at du skal spise to ekstra mellemmåltider, for eksempel frugt og en lille skål med havregryn. Masser af frisk frugt og grøntsager, gode magre proteiner, fuldkorn og “gode” fedtstoffer. Det er den bedste måde at sikre, at din baby får alle de næringsstoffer, den har brug for, uden at stjæle fra dine egne reserver.

TIPS

Størrelsen af en kvindes bryster har overhovedet ikke noget at gøre med, hvor godt hun kan amme sit barn. Gentag – der er slet ingen sammenhæng! Selvom du har meget små bryster, bør du ikke have nogen problemer med at amme dit barn. En kvinde med små bryster producerer ikke mindre mælk end en kvinde med større bryster – mængden af mælk afgøres af, hvor meget din baby drikker, og hvor godt dens suttemekanisme fungerer. Ja, det er alt sammen op til babyen!

Læs mere om kost på altomkost.dk

Læs mere

Vælg en specifik uge

Relateret indhold
Article Reviews
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.