Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Uge 33 - Din babys og krops udvikling, ernæring og tips

Seks uger. Det er cirka så lang tid, der er tilbage, før du skal møde den lille person, der vokser inde i dig. Det er fantastisk, ikke? Det synes vi.

30. november 2017

 

 

BABYENS UDVIKLING

Din lille beboer er ved at løbe tør for plads inde i dig. Det er godt, at din baby er ved at gøre sig klar til snart at komme ud. Og det er meget snart nu – din baby begynder at lægge sig i stilling ved at anbringe hovedet i den snævreste del af din livmoder. 95 % af alle babyer bliver født med hovedet nedad, vippet bagud mod venstre.

På nuværende tidspunkt har din baby slugt en masse fostervand. Derfor fyldes dens tarme gradvist med mekonium, en tyktflydende grønlig eller sort masse, som består af faste partikler og forskellige rester, der flyder rundt i fostervandet, (som f.eks. cellerester og fosterfedt). Dette mekonium vil udgøre din babys første afføring efter fødslen. Hvis du skulle undre dig!

DIN KROP

Har du fået den der sjove linje ned midt foran på maven? I løbet af det sidste trimester dannes der en linje midt på din mave, der ser ud, som om den deler maven i to halvdele. Den kaldes linea nigra, og den bliver mørkere, efterhånden som pigmenteringen øges. Den ses tydeligst lige efter fødslen. Et par uger senere vil den være helt forsvundet. Tag nogle billeder af den, inden den forsvinder!

En anden ændring er, at livmoderen - fordi den har brug for al den plads, den kan få - presser navlen blidt udad. Det kan være ubehageligt for mange kvinder: Navlens bløde hud kan gnide mod tøjet. En dråbe balsam eller olie er godt til din ømme navle. En lille trøst er, at navlen vender tilbage til sin oprindelige form efter fødslen.

ERNÆRING

Hvis du har taget for meget på i vægt og føler dig lidt flov, overvejer du måske, om du skulle prøve at tabe dig. Det er vigtigt for dig og dit barn, at du tager nok på i vægt i det sidste trimester, ligesom det er under hele graviditeten. Men faktisk kan en for stor vægtforøgelse i de sidste uger af graviditeten være forbundet med problemer med forhøjet blodtryk. Det er dog kun din læge eller jordemoder, der ved, hvad der er bedst for dig. Det er aldrig en god idé selv at gå i gang med slankekure for at tabe dig i vægt, mens du er gravid.

TIPS

Omkring 8. måned rapporterer nogle kvinder om noget, der føles som veer. Dette er helt normalt.  Det, du føler eller vil komme til at føle (som de fleste kvinder i tredje trimester), kaldes Braxton-Hicks-veer eller ”plukkeveer”, som hver især varer i ca. 30 sekunder. Det er ikke fødslen, der er gået tidligt i gang. Disse veer er din krops smarte måde at "træne" livmoderen, så den er klar til den store dag. Disse veer er ansvarlige for "falske veer". Når det er sagt, så skal du altid fortælle det til din læge eller jordemoder, hvis du mærker veer, om ikke andet så for at få bekræftet, at alt er fint.

Læs mere om kost på altomkost.dk

Læs mere

Vælg en specifik uge

Relateret indhold
Article Reviews
Søg

Stadigvæk ikke fundet
Hvad du leder efter?

Prøv vores nye smarte søgningsmaskine. Vi vil altid have noget nyt for dig.