Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Uge 5 - Din babys og krops udvikling, ernæring og tips

 

Selvom din baby kun er på størrelse med en ært, vokser den med syvmileskridt. Relativt set!

30. november 2017

BABYENS UDVIKLING

Man kan ikke se det, men din babys hjerne udvikler sig hurtigt med dannelsen af de to hjernehalvdele. “Føleorganerne” er også godt på vej, med omrids af babyens øjne og ører og begyndelsen til dens næse og mund. Og også ansigtet. Lungerne og fordøjelsessystemet tager også form lidt efter lidt. Din babys hjerte er nu udviklet så meget, at det bliver mere fremtrædende - hvis du får foretaget en ultralydsscanning på dette tidspunkt, vil du tydeligt kunne se babyens hjerte slå! Lige der i din livmoder begynder dette lille væsen langsomt, men sikkert at tage form.

DIN KROP

Nu i din 5. graviditetsuge mærker du måske, at noget har ændret sig. Mange kvinder kan føle det, selv på dette tidlige stadie. Måske føler du dig mere anspændt eller irritabel end normalt. Dette skyldes hormonelle ændringer, der ikke kun kan påvirke din mentale tilstand, men også give sig udslag i visse fysiske tegn. Dine bryster kan føles mere spændte, og nogle kvinder oplever en trækkende fornemmelse eller måske endda svage smerter i bækkenområdet, hvilket skyldes den øgede blodgennemstrømning. Det er alt sammen normalt.

ERNÆRING

Kvalme er noget, du kan opleve, mens din krop vænner sig til alle de ændringer, der sker inde i den. Og desværre er det ikke altid begrænset til om morgenen, selvom det populært kaldes for morgenkvalme. Der er dog noget, du kan gøre: Først og fremmest må du helst ikke springe morgenmaden over. Den vil give dig de nødvendige kulhydrater til at få en god start på dagen og kan hjælpe på kvalmen. Du kan også prøve at dele dine måltider op i mindre enheder. Spis små mellemmåltider, såsom bær, frugt og grøntsager, midt på formiddagen og eftermiddagen ud over dine 3 hovedmåltider. Og du skal ikke være bekymret, hvis du taber dig lidt tidligt i graviditeten på grund af opkastninger. Det er kun midlertidigt.  Og en sidste ting, du skal huske på - drik tilstrækkeligt med vand, så du ikke bliver dehydreret.

TIPS

Hvordan kan du vide med sikkerhed, at du virkelig er gravid? Ét af de første klassiske tegn på graviditet er, at din menstruation ikke kommer til tiden. I uge 5 kan en graviditetstest med stor sandsynlighed fortælle dig, om der virkelig er en baby på vej. Men for at være helt sikker kan du gå til lægen, som kan bekræfte din graviditet. 

Læs mere om kost på altomkost.dk

Læs mere

Vælg en specifik uge

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold