Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Uge 6 - Din babys og krops udvikling, ernæring og tips

 

Din babys vækst kører i højeste gear lige nu. Så meget spændende udvikling i sådant et lillebitte væsen! Læs mere om denne uge.

30. november 2017

BABYENS UDVIKLING

Ved du hvad? Din baby har nu rigtig hud! Og det er forbløffende: Alle dens andre organer er allerede på plads, selvom de stadig er bittesmå. Synsnerverne er ved at udvikle sig, og din babys hoved er nu velformet, selvom det stadig er meget større end resten kroppen. Hjertet og leveren fylder meget i din livmoder i denne uge, og nu er dens rygrad også dannet. Armene og benene bliver længere, og den lille 'hale' forsvinder snart. I løbet af de næste par uger vil 'svømmehuden' omkring babyens hænder forsvinde og blive erstattet af rigtige, adskilte fingre og tæer. Sikke en travl uge!

DIN KROP

Du er godt på vej med cirka 33 uger til din terminsdato. Mange kvinder er nødt til at geare lidt ned omkring dette tidspunkt. Måske begynder nogle af de knap så behagelige bivirkninger ved en graviditet nu at vise sig. Det kan f.eks. være den meget omtalte kvalme, søvnproblemer og humørændringer. Det kan dog være en lille trøst, at disse bivirkninger er rigtig gode tegn. De opstår, fordi de hormonelle ændringer i din krop er helt normale og tyder på en sund graviditet.

Du må dog ikke presse dig selv for meget lige nu! At være gravid er ikke en sygdom, men det er trods alt stadig en belastning af din krop. Måske tillader dine daglige rutiner og dit arbejdsliv, at du kan tage en ekstra pause af og til.

ERNÆRING

Hvis du føler dig meget træt, kan du tilpasse din kost for at forebygge træthed. Fuldkornsprodukter såsom brød (med et højt fiberindhold), havregrød og grøntsager, frugt og bær kan hjælpe dig med at opretholde et mere jævnt energiniveau hele dagen. Især frugt og grøntsager er gode vitaminkilder, og fibre og nødder indeholder magnesium og B6-vitamin, som er helt afgørende for funktionen af dit centralnervesystem. Undgå ikke-pasteuriserede mejeriprodukter, og sørg for, at alle frugter og grøntsager er skyllet omhyggeligt, så der ikke er spor af jord på dem.

TIPS

Har du spekuleret på, om du kan blive ved med at løbetræne under din graviditet? Hvis du plejer at løbetræne regelmæssigt, kan du sandsynligvis fortsætte, så længe du har det godt med det. Men selvfølgelig bør du ikke kun stole på os, men tale med din læge om det - han kender dig jo nok bedre! Hvis din læge giver dig grønt lys, så er her nogle almindelige retningslinjer, som du bør følge, når du er gravid.  Det anbefales, at du er moderat fysisk aktivt i mindst 30 minutter hver dag under hele graviditeten. Det vil sige, at du bevæger dig i et tempo, hvor du bliver let forpustet. Lyt til din krop. Hold op med at løbe, hvis du ikke har taget tilstrækkeligt på i vægt, hvis du får kvalme, mens du løber, eller hvis du viser stærke tegn på udmattelse. I sidste trimester skal du trappe ned til hurtig gang. ”Tag det roligt” er altid en god regel, når du er gravid.

Læs mere om kost på altomkost.dk

Læs mere

Vælg en specifik uge

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold