Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Uge 7 - Din babys og krops udvikling, ernæring og tips

 

Din baby er allerede vokset til en ret imponerende længde på 15 mm.  Selv om du endnu ikke kan mærke det, bevæger den sig. Læs mere om denne uge.

30. november 2017

BABYENS UDVIKLING

Babyens første muskler er på plads, og den begynder nu at bevæge sig lidt, omend ubevidst. Ben og arme vokser, albuerne dannes, og dens tæer og fingre begynder at ligne ‘rigtige’ tæer og fingre. Øjnene og synet er også godt på vej. Synsnerven er praktisk talt i funktion og begynder at reagere en ganske lille bitte smule på lysforskelle. Der sker en masse små ændringer i denne uge!

 

DIN KROP

En trang til at spise syltede agurker er mere end blot en "graviditetskliché". Ting, som du elskede at spise før din graviditet, får det måske til at vende sig i dig nu. Selv din yndlingsparfume kan give dig kvalme.  Dine vaner kan ændre sig, fordi din ændrede hormonbalance påvirker din lugte- og smagssans. Dine nye yndlingsspiser kan endog omfatte asier. Desværre kan du også opleve det stik modsatte af spisetrang. Som tidligere nævnt, har mange vordende mødre mange problemer med kvalme, især tidligt i graviditeten.

ERNÆRING

Det er nu et godt tidspunkt at tilføje en snack til dine normale hovedmåltider.

Din krop påvirkes af naturlige hormoner og tænker allerede fremad. Den skal oplagre fedtvæv for at forberede sig på de sidste måneder af graviditeten og derefter på amningen. En simpel snack på omkring 100 kalorier om dagen tidligt i graviditeten er nok til at opfylde dit eget og din voksende babys ekstra energibehov. Behovet stiger til omkring 500 kalorier ekstra i slutningen af graviditeten. Cirka 100 kalorier svarer til: 2 stykker frugt (æble, pære, appelsin) eller 1 gulerod + 1 glas skummetmælk eller 1 æg eller 20 mandler. 

TIPS

Hvis du lider af kvalme, kan dette skyldes lavt blodsukker. Snacks såsom et stykke frugt eller bær (ikke juice) eller sommetider et stykke brød er godt. Der må ikke gå alt for lang tid mellem dine måltider.

Læs mere om kost på altomkost.dk

Læs mere

Vælg en specifik uge

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold