Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Uge 8 - Din babys og krops udvikling, ernæring og tips

 

Din baby er på størrelse med en vindrue og måler ca. 15 mm, men nu i en siddende stilling. Med andre ord fra halebenet til issen.

30. november 2017

BABYENS UDVIKLING

Din baby er ved at ligne et rigtigt lille menneske! Dens fingre og tæer er fuldt udviklede, og den kan føre tommel- og pegefinger sammen. Babyens tarme vokser stadig - de vil have en længde på 3 meter ved fødslen, hvilket er ret imponerende hos én, der er så lille, og urinvejene er også ved at blive dannet. Selvom din babys køn allerede er genetisk defineret, kan det endnu ikke ses. I slutningen af uge 8 vil dens hjerte og blodkar være dannet. Når du kommer til din ultralydsscanning, vil du kunne høre hjertet slå med en imponerende hastighed på 80 slag i minuttet!

DIN KROP

Omkring uge 8 vil du måske bemærke, at du begynder at ændre figur. Nogle kvinder taber sig måske lidt, mens andre allerede begynder at tage på. Graviditet viser sig ofte overraskende tidligt.

Du skal ikke være bekymret, hvis du ikke tager på i de første par uger af graviditeten, men måske endda taber dig i stedet. Det skyldes hormonelle ændringer samt manglende appetit eller kvalme. Vægtændringerne varierer dog meget fra kvinde til kvinde.

ERNÆRING

Tid til at drikke! Du skal huske at drikke tilstrækkeligt med vand, når du er gravid.

Vand er en vigtig bestanddel af dit blod, og din blodmængde er øget betydeligt siden begyndelsen af din graviditet for at sikre, at du videregiver den nødvendige næring til din baby. Det er derfor vigtigt at undgå dehydrering med denne øgede blodmængde. Drik 1-1,5 liter vand om dagen og endnu mere i varmt vejr, eller når du motionerer. Drik højst 3 kopper kaffe om dagen og begræns mængden af andre drikke, der indeholder koffein, såsom te og cola. 

TIPS

“Jeg er 8 uger henne, og jeg har taget 5 kilo på. Hvad sker der?" Du bør fortælle det til din læge eller jordemoder, hvis du tager tidligt og hurtigt på i vægt. Hvis din vægt før graviditeten var lavere end gennemsnittet, har du sandsynligvis ikke nogen grund til bekymring. Men hvis du var normalvægtig eller overvægtig før graviditeten, vil lægen måske tage en snak med dig om din kost. 

Læs mere om kost på altomkost.dk

Læs mere

Vælg en specifik uge

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold