Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Del denne Artikel
X

Uge 9 - Din babys og krops udvikling, ernæring og tips

 

To hjerter slår i takt, lyder det i sangen. Men faktisk slår din babys hjerte helt fint alene.

30. november 2017

BABYENS UDVIKLING

På dette tidspunkt begynder din babys smagsløg og smagsorganer at tage form. Som din baby udvikler sig lige nu, kan den måles på to måder under en ultralydsscanning: fra toppen af hovedet til halebenet og fra toppen af hovedet til hælene. Din baby har øjenlåg, der dækker øjnene, og i dens brystkasse adskiller mellemgulvet nu hjertet og lungerne fra fordøjelseskanalen. Hjertet slår i sin egen takt – mellem 110 og 160 slag i minuttet. Det slår meget hurtigere end dit hjerte – og kan slå endnu hurtigere, hvis der udløses adrenalin i din krop i stressende situationer. Så prøv at undgå stress. Det er lettere sagt end gjort, men dog forsøget værd!

DIN KROP

Set udefra er det højst sandsynligt stadig de færreste, der kan se på dig, at der er en baby, der vokser inde i din mave. Og alligevel sker der allerede nu meget mere der, end du måske forestiller dig. Der er rigtig mange organer, der allerede er dannet, og mange flere er stadig under udvikling. Du oplever måske, at du er mere træt, end du ville have troet, men det er helt normalt - du er ved at producere et lille menneske inde i din krop!

ERNÆRING

Nøgleordet i denne uge - ja, faktisk under hele graviditeten - er vand. Husk at drikke tilstrækkeligt med vand hver dag. Alt afhængigt af hvor langt du er henne i din graviditet, består det meste af fostervandet af vand – og det samme gør 80 % af din baby! Så din baby har brug for vand til at opretholde væskeniveauet. Og det har du også. Når du drikker tilstrækkeligt med vand, hjælper du dine nyrer med at udskille alle dine og din babys affaldsstoffer. Hvis du har kastet op, eller det har været meget varmt, skal du også undgå dehydrering. Hvor meget er tilstrækkeligt? Cirka 1-1,5 liter væske om dagen, lidt mere hvis det er varmt. Husk: Undgå alkohol og begræns dit forbrug af te og kaffe, da det kan få blodtrykket til at stige hos både dig og dit barn.      

TIPS

Gravide kvinder frarådes at drikke nogen form for alkohol overhovedet. Hvis du er bekymret, fordi du har drukket alkohol tidligt i graviditeten, skal du tale med din jordemoder eller læge om det. Du må ikke gå med bekymringen alene, for du er ikke den eneste i den situation. Jo mindre du drak, jo mindre er risikoen for, at det har påvirket din baby. Tænk fremad, og hold dig helt væk fra alkohol i resten af din graviditet. Hver dag uden alkohol giver dit barn en bedre start i livet.

Læs mere om kost på altomkost.dk

Læs mere

Vælg en specifik uge

Min Nestlé Club

Det er vidunderligt at være forældre til et lille barn, men det er også ensbetydende med udfordringer og en hel del stress. Som medlem i klubben får du tips og idéer, der er tilpasset efter dit barns alder og unikke rabatter og tilbud.

  • Personlig indhold skræddersyet til dit barns alder
  • Rabatter og tilbud

Bliv Medlem

Relateret indhold